Nagyvilág

Reptéri káoszt okoz Ausztráliában a chilei vulkán

Újabb repülőjáratokat kellett törölni a hamufelhő miatt. Több ezren rekedtek a légikikötőkben.

Újabb repülőgépjáratokat kellett törölniük a hatóságoknak Ausztráliában a chilei vulkánból származó hamufelhő miatt, de a járattörlések miatt már két napja a melbourne-i repülőtéren veszteglő utasok kedden útnak indulhattak.

A háromnapos hétvégén a járattörlések miatt több mint 60 ezer ember rekedt az ausztráliai repülőtereken. Bár Melbourne-ben pluszjáratokkal kiegészítve újraindult a légi forgalom, és előreláthatóan még kedden az összes utasnak sikerül elindulnia a második legnagyobb ausztrál városból. Az ország déli részén, az adelaide-i repülőtérre érkező és az onnan induló, illetve az Új-Zélandra tartó járatait továbbra is törölte a Quantas és a Jetstar légitársaság. Egy másik társaság, a Virgin ezzel szemben nem vezetett be korlátozásokat, és menetrend szerint indítja járatait.

A hamufelhő jelentette veszély dacára az ausztrál légierő hétfőn késő este Tasmaniából a fővárosba szállította a szigeten rekedt ausztrál parlamenti képviselőket, hogy részt tudjak venni a törvényhozás keddi ülésén. A kormánypárt csupán egymandátumos többséggel bír a törvényhozásban, ezért minden képviselőre szüksége van a szavazásokkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik