Nagyvilág

Gyilkos katonáinak falazott egy pakisztáni tábornok

Leváltották egy félkatonai alakulat parancsnokát, mert eltussolta volna, hogy emberei a nyílt utcán kivégeztek egy fiatalt.

Az eset, amelyet fölvett egy helyi tévé operatőre, és amely felkerült a YouTube-ra, május elején történt a Pakisztán déli részén fekvő zsúfolt kikötővárosban. A videón látszik, amint egy civil a hajánál fogva odahúz a Rangers alakulat hat katonájához egy fekete ruhás fiút azzal, hogy az megpróbálta meglopni a vendégeit.

A katonák fegyvert szegeznek a fiatalra, és megparancsolják neki, hogy térdeljen le. Miközben a fiú kegyelemért könyörög, az egyik katona közvetlen közelről két golyót ereszt belé. Az egyik lövés az ágyékán, a másik a karján találta el. Az erősen vérző fiú ezután még jó egy percig azért esdekel, hogy vigyék kórházba, majd összeesik, és vértócsában vonaglik. A felvétel ekkor ér véget. A fiú belehalt sérüléseibe. A felvételt pakisztáni tévék is levetítették, és óriási felháborodást keltett a dél-ázsiai országban.

A Rangers parancsnoka, Idzsáz Csoudhari vezérőrnagy és Fajjáz Legari, Szindh tartomány rendőrfőnöke a gyilkosság estéjén még úgy nyilatkoztak, hogy a katonák tűzharcban lőtték le a tolvajt, aki ellenállt nekik. A két vezető csak azután módosított ezen a verzión, hogy a tévéállomások levetítették a gyilkosságról készült videót.

A hat katonát letartóztatták. Karacsi utcáin megerősítették a katonai és a rendőri jelenlétet, hogy elejét vegyék a felháborodás miatti esetleges erőszakcselekményeknek.

A kivégzésről készült videót itt megnézheti, ha regisztrált felhasználó a YouTube-on. MEGRÁZÓ FELVÉTELEK!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik