Nagyvilág

Féltik a bin Ladent eltemető matrózokat

Hat hónapos kiküldetés után hazatér San Diego-i kikötőjébe az a repülőgép-hordozó, amelynek a fedélzetéről az Arab-tengerbe dobták a terroristavezér holttestét.

A Carl Vinson anyahajó szerdán vet horgonyt a kikötőben, és az amerikai hadsereg parancsnokai féltik a hadihajó legénységének tagjait: nem zárják ki, hogy megtorlások célpontjaivá válhatnak. A hajó 5500 matróza és pilótája ezért részletes eligazítást kap arról, mit kell tennie azután, hogy partra lépett – közölte hétfőn videokonferenciáján Bruce Lindsey hajókapitány.

Résen kell lenniük, nehogy váratlanul érje őket olyanok támadása, akik meg akarják bosszulni az al-Kaida terrorhálózat vezérének halálát. Az óvintézkedések vonatkoznak a legénység családtagjaira is. Óva intették őket attól, hogy felesleges információkat tegyenek közzé közösségi portálokon.

Lindsey parancsnok felhívta a figyelmet a Vincennes nevű romboló esetére, amely 1988-ban a Perzsa-öböl fölött tévedésből lelőtte az iráni polgári légitársaság egyik utasszállító gépét, 290 ember halálát okozva. Kilenc hónappal később majdnem merénylet áldozata lett a hajókapitány felesége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik