Nagyvilág

Vérgőzös támadássorozat: több tucat áldozat

Legalább harmincnégy halottja és száz sebesültje van a Pakisztánban történt két robbantásnak.

Nem kizárt, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog, mivel sok sebesültnek válságos az állapota. Vannak közöttük rendőrök és újságírók is.

A robbanások egy pesavari lakó-, illetve kereskedelmi negyedben történtek, egy olyan épület közelében, amely több újság szerkesztőségének ad helyet. A detonációk idején sokan vacsoráztak egy közeli étteremben. Először egy kisebb robbanás történt helyi idő szerint röviddel éjfél után. Miután környékbeliek és rendőrök siettek a sebesültek segítségére, ismét detonáció történt, jóval erősebb, mint az előbbi. Másodszor feltehetően egy motorkerékpáros öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Az első detonáció oka nem ismert.

A merénylet elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára. Hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy a tálib lázadók bosszút esküdtek, miután amerikai kommandósok május 2-án az Iszlámábádhoz közeli Abbotábádban végeztek Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorhálózat vezetőjével. Azóta a szombati volt az egyik legsúlyosabb terrorcselekmény Pakisztánban.

Eddig több mint 4400 ember halt meg a tálibok vagy más iszlamista szervezetek számlájára írható merényletekben szerte Pakisztánban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik