Nagyvilág

Meghalt egy magyar katona Afganisztánban

Vélhetően szívinfarktusban meghalt egy magyar katona Afganisztánban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) péntek délután az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának egyik orvosa magyar idő szerint péntek reggel lett rosszul, életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

Mint írták, az afganisztáni Baglán tartományban szolgálatot teljesítő katonaorvos mellkasi fájdalomra panaszkodott, állapota a magyar tábor egészségügyi központjában az azonnali orvosi segítség ellenére folyamatosan romlott. Többször újraélesztették, majd katonai mentőhelikopterrel átszállították a kilagayi amerikai sebészeti pontra, ahol a katona az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt.

A halál pontos okát még vizsgálják, a katonaorvos valószínűleg szívinfarktust kapott. A holttest hazaszállításáról később intézkednek – írta a HM.

A Magyar Honvédség tájékoztatta a történtekről az elhunyt katona hozzátartozóit. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak – olvasható a közleményben.

Május 17-én autóbaleset következtében halt meg két magyar katona az afganisztáni Baglán tartományban. A balesetben további négy katona megsérült, őket a hazaszállításukat követően a budapesti Honvédkórházban ápolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik