Nagyvilág

A korábbiaknál hevesebben bombázta Tripolit a NATO

A líbiai fővárost hatvan légitámadás érte kedden. A bombák 29 ember életét oltották ki - jelentette be este a líbiai kormány szóvivője.

A fővárost még soha sem bombázták ilyen kitartóan azóta, hogy a nyugati hatalmak a NATO-t mozgósítva erővel akarják kikényszeríteni Moammer Kadhafi távozását a hatalomból.

Miközben a NATO-gépek össztüzet zúdítottak a líbiai fővárosra, a hatóságok nyugati újságírókat engedtek be a Tripoli központjában álló, Bab al-Azizija nevű főhadiszállásra, hogy saját szemükkel lássák a károkat.

Az erődítmény impozáns falai mögött mindenhol a pusztulás nyomai: füstölgő romok, összeomlással fenyegető faldarabok, matracdarabok, szétszórt törmelékek voltak. A hetekkel ezelőtt bombázott épületek egy részét újra és újra légicsapások érték, és többségük már a földdel vált egyenlővé.

Az újságíróknak azonban csak egy halottat mutattak; az udvaron fekvő holttestet a nemzeti lobogóval borították le. Egy gárdista elmondta, hogy vannak még halottak, de a romok alatt. Kadhafi szinte kihalt rezidenciáján csak egy maroknyi katona lézengett és sorakozott fel a fotózáshoz. Az AP beszámolója szerint az újságírók mintegy negyven robbanást számoltak össze, míg a komplexumban tartózkodtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik