Nagyvilág

Ezreket evakuálnak a kínai áradások miatt

Felhőszakadások okoznak árvizet Közép- és Délnyugat-Kínában, 13 embert keresnek, ezreket költöztettek el, megkezdődött a katasztrófaelhárítás.

A délnyugat-kínai Kujcsou tartomány Vangmo megyéjében a 12 órán át tartó heves esőzések miatt a biztonsági szintet három méterrel meghaladó mértékben emelkedett meg a folyó szintje, 6000 embert kellett biztonságosabb helyre szállítani, a megáradt folyó 13 helyi lakost ismeretlen helyre sodort.

Kujcsouban a június 3-5. közötti mostoha időjárás, illetve az áradás következtében házak dőltek romba, helyenként megszűnt az áramellátás, leállt a közlekedés tízezreknek okozva gondot.

A közép-kínai Hunan tartományban 16 ezer embert kellett evakuálni Louti városból, a térségben legsúlyosabban érintett településről. A helyi katasztrófaelhárító központ szerint több mint száz járásban okoz gondot a szombat reggel óta zuhogó eső.

A tartomány, amely Kína fontos mezőgazdasági termelői bázisa, amúgy hónapok óta az aszálytól szenved. A meteorológiai előrejelzések szerint a régióban ugyanakkor júniusban további csapadék várható, ami árvízveszélyt jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik