Nagyvilág

Téves sörárazás miatt rohantak le egy skóciai hipermarketet

Akadt több olyan férfi, aki miután egyszer már vett akciós sör, hazaszáguldott vele, gyorsan más színű ruhát vett fel és visszafutott újabb rakományért.

Tömegek rohantak le több hipermarketet Skóciában téves sörárazás miatt. A Tesco – meghirdetett akciója szerint – 36 doboz sört 11 fonttal olcsóbban árult, és 20 fontért adott, ám a kasszák vonalkód-leolvasóit tévesen programozták át, és a vevők végül 20 helyett csak 11 fontot fizettek a három karton sörért. Így aztán 20 fontot – 6 ezer forintot – spóroltak, nem 11-et.

Az örömhír hamar elterjedt a mobiltelefonoknak hála, minden sörbarát hívta a barátját, a Tescók parkolói pedig zsúfolásig megteltek. Greenockban a rendőrséget kellett kihívni a helyzet rendezésére. Akadt több olyan férfi, aki miután egyszer már vett akciós sör, hazaszáguldott vele, gyorsan más színű ruhát vett fel – hogy kevésbé emlékezzenek rá – és visszairamodott újabb rakományért – feltehetően későn.

Az akció ugyanis nem tartott sokáig, és miután az áruház felfedezte, a pénztárosok kézzel pötyögtették be az – immár pontos – árat, míg az informatikusok korrigálták tévedésüket – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik