Nagyvilág

Brutálisan megkínozták a 13 éves fiút

Elfogtak, majd kegyetlenül megkínoztak és megöltek egy 13 éves fiút a szíriai hatóságok, tovább fokozva feszültséget a közel-keleti országban.

Hamza al-Khatibot a hetek óta tartó demokrácia-tüntetések egyik központjának számító délnyugat-szíriai Daraa városában, egy katonai ellenőrzőponton fogták el a hatóságok, ahol a családtagjai szerint halálra kínozták. Rokonai hónapokkal elfogása után kapták meg a kisgyerek holttestét, szerettei azt állítják a sérülések alapján Hamzát többször is meglőtték, botokkal ütötték, rugdosták, illetve levágták péniszét. A holttestről videofelvételt is készítettek, megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk.

A kisfiú meggyilkolása újabb tüntetési hullámot indíthat el Szíriában, a megmozdulások szervezői azt ígérték, „minden otthonból és kerületből” csatlakoznak majd a tüntetésekhez, hogy kifejezzék dühüket a kisfiú meggyilkolása miatt.

A hetek óta tartó lázongásokban becslések szerint már legalább ezer ember vesztette életét, a legsúlyosabb incidens múlt hét pénteken történt, akkor legalább 12 embert lőttek agyon Basár Assszád szíriai elnök biztonsági erői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik