Nagyvilág

Óriási tűzvész pusztítja Ibizát

Már nyolc tűzoltó repülőgéppel és ugyanennyi helikopterrel próbálják megfékezni a lángokat. A csendőrség gyújtogatásra gyanakszik, egy embert őrizetbe vettek.

Kétezer hektáron ég a növényzet Ibiza északkeleti részén, ahol még szerdán lobbantak fel a lángok, valószínűleg gyújtogatás következtében: a csendőrség egy gyanúsítottat őrizetbe vett.

A tűz három nap alatt nagy területre terjedt ki, megfékezése érdekében pénteken már nyolc tűzoltó repülőgépet és ugyanennyi helikoptert vetettek be a spanyol hatóságok. A földközi-tengeri Baleár-szigeteken – ennek része Ibiza is – az utóbbi évtizedek legsúlyosabb erdőtüze pusztít a hivatalos beszámolók szerint.

A tűzoltók erőfeszítései ellenére – a lángokkal csaknem négyszáz ember küzd folyamatosan – a tűz péntekre virradóra alig néhány száz méterre megközelítette Sant Joan de Labritja (San Juan Bautista) települést, pánikot okozva a lakosság körében. Eddig csaknem ezer embert – helyi lakosokat és turistákat – kellett kiköltöztetni Serra de Morna körzetéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik