Nagyvilág

Képregényhős lett Putyin

Halálmegvető bátorsággal küzdő akcióhősként mutatja be egy orosz internetes képregény Vlagyimir Putyin miniszterelnököt.

A drámai képregényben Putyin dzsúdó-kimonóba öltözve ment meg a terroristák támadásától egy buszjáratot. Az utasok megmentése közben a zombiként ábrázolt ellenzékieket is le kell győznie, akik bebörtönzött ellenfele, Mihail Hodorkovszkij szabadon engedését követelik.

A Szuper Putyin című történet a megfigyelők szerint a propaganda része. A rajzoló, Szergej Kalenik elmondása szerint azonban nem állami megbízásra készítette a képregényt. “A történeten több szerző dolgozott együtt, akik tréfásan igyekeztek bemutatni a politikai szcénát” – mondta el Kalenin.

Képregényhős lett Putyin 1A történetben Dmitrij Medvegyev államfő medvebundába öltözve nyújt akciójában segítő kezet Putyinnak a bombák hatástalanításához. A szereposztás emlékeztet a Wikileaks által 2010-ben leleplezett amerikai jelentésre, amely Putyint a képregényhős Batmanhez, Medvegyevet pedig Robinhoz hasonlította.

Putyin nem először jelenik meg megmentőként: nemrég főszereplésével számítógépes játék is készült, amelyben a miniszterelnök fiatalos kinézetű főparancsnokként a játékos “jobb keze”.

A főszereplő kiválasztása előtt a készítők közvélemény-kutatást végeztek az orosz fiatalok körében. Az eredmények szerint a fiatal korosztály számára Putyin a legnépszerűbb politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik