Nagyvilág

Tankosított autószörnyet találtak a drogbandánál

A mexikói rendőrök egy házi készítésű "tankot" foglaltak le egy drogkartell elleni razzia során, a Mexikó nyugati részén található Jalisco államban.

A rendőrök által csak “Szörnyetegnek” becézett páncélozott járművet egy kisteherautóból alakították ki, acéllemezek hozzáhegesztésével. Nem ez az első eset, hogy a drogcsempészek megmutatták kreativitásukat, ha különleges járművekről és a csempészet elősegítéséről van szó.Jalisco mexikói állam közbiztonsági miniszterének elmondása szerint a házi készítésű “tankot” a Zetas nevű, erőszakosságáról hírhedt drogkartell elleni razziasorozat alatt foglalták le. Luis Carlos Najera szerint “egy nagyon erőteljes járműről” van szó.

A húsz férőhelyes páncélozott jármű szélvédőjét és vezetőfülke oldalsó ablakait acéllemezekkel vonták be, az utastér oldalát pedig kiugró acélfallal erősítették meg, hogy ellenálljon a robbanásoknak. A jármű tetejére forgatható lövésztornyot helyeztek el, az egész “tankot” pedig matt fekete festékkel tették még félelmetesebbé.

Idén ez a második hasonló páncélozott jármű, amelyet mexikói drogkartelleknél talált a rendőrség. Áprilisban egy 12 férőhelyes “narco tankot” fogtak el a hatóságok Mexikó északi részén.

A közép- és dél-amerikai drogcsempészek korábban is megmutatták kreativitásukat. Az elmúlt években a dél-amerikai dzsungelekben épített tengeralattjárókat kezdtek használni drogcsempészetre. A mexikói Tijuana városánál pedig nyolcszáz méteres alagutat ástak az amerikai határvonal alá, szellőztetéssel, világítással és sínekkel is ellátták. Sőt, saját készítésű katapulttal is lőttek át drogcsomagokat a határ mexikói oldaláról az amerikai Arizonába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik