Nagyvilág

Kimutatták DSK spermáját a szobalány ruháján

A DNS-vizsgálatok igazolták, hogy Dominique Strauss-Kahnnak a spermáját találták meg annak a szobalánynak a ruháján, akit a francia politikus állítólag megerőszakolt.

A New York-i rendőrség állítólag vasárnap eljutatta el a DNS-tesztek eredményét a francia hatóságoknak – írja az atlantico.fr francia hírportál, amely szerint valamikor hétfőn ismertetik hivatalosan az újabb terhelő bizonyítékot.

Ez felboríthatja Strauss-Kahn ügyvédeinek a vád gyengeségeire építő stratégiáját is. Az eredeti elképzelés szerint, a szexbotrányok esetében bevett módszerrel, a feltételezett áldozat szavahihetőségét szeretnék kikezdeni.

“A legkisebb hazugsága is ellene fordítható” – mondta a DSK-ként is gyakran emlegetett politikus egyik védőügyvédje. Kiderülhet például, hogy a guineai születésű 32 éves szobalány hazudott azért, hogy politikai menekült státuszt kapjon az Egyesült Államokban – folytatta az ügyvéd. A DSK által felbérelt magánnyomozók még a nő afrikai hazájába elutaznak, hogy ott a múltjában kutakodva esetleg terhelő bizonyítékokat találjanak.

A védelem másik pillérét a DSK és ügyvédei között zajló “nagyon őszinte” beszélgetések fogják adni. Az amerikai eljárásrend miatt “elsőrendűen fontos, sokkal inkább mint Franciaországban, hogy a védelem pontosan tudja, mit követett el a kliens. Az ügyvédek nem tapogatózhatnak a sötétben” – fejtette ki a Le Figaro című francia lapnak egy Amerikában és Franciaországban is praktizáló ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik