Nagyvilág

A napokban eldőlhet Horvátország sorsa

Június végéig le is zárulhatnak a csatlakozási tárgyalások.

Martonyi János külügyminiszter szerint a horvát uniós csatlakozás időpontja tekintetében a következő napoknak döntő jelentőségük lesz. A miniszter szerint megvan az esélye annak, hogy Horvátország csatlakozási tárgyalásai lezáruljanak a magyar uniós elnökség végéig.

Az eu2011.hu honlapon olvasható, az Általános Ügyek Tanácsa brüsszeli ülése előtt készített interjúban Martonyi János közölte: a külügyminiszterek hétfő este minden kérdésre kiterjedő, alapos eszmecserét fognak folytatni a horvát csatlakozás állásáról egy munkavacsora keretében.

Ennek során “feltehetően felmerül majd a csatlakozás indikatív időpontjának kérdése is, illetve minden más, ezzel összefüggő ügy” – mondta a miniszter.

Martonyi János emlékeztetett arra, hogy “Horvátország az elmúlt hetekben rendkívüli mértékben felgyorsította felkészülését és ezt folytatni fogja a következő napokban-hetekben is. Megvan tehát az esélye, hogy a csatlakozási tárgyalásokat a magyar elnökség végéig le tudjuk zárni” – hangsúlyozza Martonyi János.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik