Nagyvilág

Rács mögött az IMF-vezér

Átszállították hétfőn a Rikers Island börtönbe a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szombaton letartóztatott vezérigazgatóját - közölte New York város büntetés-végrehajtási hivatala.

A Nemzetközi Valutaalap vezetőjét egy 3 méterszer 4 méteres cellában tartják fogva.

A szexuális zaklatással vádolt Dominique Strauss-Kahn első bírósági meghallgatásán tagadta az ellene felhozott vádat. A bíróság ugyanakkor elutasította Strauss-Kahn óvadék iránti kérelmét. Dominique Strauss-Kahn “csalódott” volt a bíróság döntése miatt, amelynek értelmében nem kerülhet óvadék fejében szabadlábra – mondta a meghallgatás után az IMF vezetőjének ügyvédje. Benjamin Brafman szerint a védelem egymillió dolláros óvadékot és az utazáshoz szükséges iratok átadását ajánlotta fel a bíróságnak Strauss-Kahn elengedése érdekében.

Az ügyben eljáró Melissa Jackson bírónő azonban utalt arra, hogy az IMF-vezér szombaton el akart menekülni az igazságszolgáltatás elől, ezért végül megtagadta, hogy a 62 éves férfit óvadék fejében elengedjék.

Strauss-Kahn előzőleg ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban a manhattani bíróságon. A meghallgatáson az ügyészek emlékeztettek: nem a mostani volt az első eset, hogy Strauss-Kahn hasonló ügybe keveredett.

A 62 éves Strauss-Kahnt egy New York-i luxusszálloda szobalánya jelentette fel, miután állítása szerint az IMF-vezér a lakosztályában szexuálisan zaklatta, fogva tartotta és megpróbálta megerőszakolni őt. Miután a 32 éves nő elmenekült a szobából, az IMF vezérigazgatója is elhagyta a hotelt, és végül az Air France párizsi járatán vették őrizetbe a rendőrök. A következő bírósági meghallgatást pénteken tartják az ügyben.

AJÁNLOTT LINKEK:

A szobalány felismerte Strauss-Kahnt (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik