Nagyvilág

Lelőttek egy franciát Bengáziban

"Rendőrségi ellenőrzés során" halálos lövést kapott egy francia állampolgár, négy társát pedig őrizetbe vették Bengáziban, a líbiai felkelők fellegvárában.

Orvosi források közlése szerint csütörtök hajnalban szállítottak be a kórházba egy haslövést kapott férfit – erősítette meg Bernard Valero francia külügyi szóvivő csütörtökön. Többször megpróbálták újjáéleszteni, de sikertelenül. Az áldozatnál 400 dollár és egy francia útlevél volt.

Sűrű homály fedi a történteket, nem tudni, hogy milyen körülmények vezettek a 49 éves férfi halálához, és miért vették őrizetbe a másik négy francia állampolgárt.

A francia külügyi szóvivő mindössze annyit mondott, hogy Franciaország képviselője kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és kérte, hogy meglátogathassa őrizetbe vett honfitársait. Nem közölte, hogy a rendőrök vagy valaki más sebesítette-e meg az áldozatot. Nem árulta el az incidensben érintett franciák személyazonosságát, s azt sem, hogy milyen minőségben és miért tartózkodnak Bengáziban.

Több volt francia katona dolgozik Bengáziban egy biztonsági magáncég alkalmazottjaként. Már szerdán este olyan hírek kaptak lábra, hogy néhányan eltűntek közülük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik