Nagyvilág

Elfogadták a francia bevándorlási törvényt

A francia parlament elfogadta a bevándorlási törvényt, amely szigorítja a hivatalos okmányokkal nem rendelkező bevándorlók kiutasítására vonatkozó szabályokat.

A nemzetgyűlés szerdán délután fogadta el a törvényt 297 igen és 193 nem szavazattal, a szenátus pedig este hagyta jóvá 182 igen és 151 nem szavazattal.

Miután a centristák nyomására márciusban lekerült a napirendről az állampolgárságtól való megfosztás lehetőségének kiszélesítése, két vitatott kérdésben kellett dönteni a törvény elfogadásához: a súlyos betegségben szenvedő illegális bevándorlók tartózkodási engedélye megadásának és a kiutasításra váró személyek fogva tartásának új szabályozásában.

„Beteg külföldiek” a jövőben csak akkor kaphatnak tartózkodási engedélyt, ha a származási országukban nincsen megfelelő gyógykezelés.

Claude Guéant belügyminiszter üdvözölte a „teljes körű és kiegyensúlyozott, a hatékony és igazságos bevándorlási politikát célzó” jogszabály elfogadását. Az ellenzék közölte: az Alkotmánytanácshoz fordul a törvény miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik