Nagyvilág

Földcsuszamlás temette be a bányászokat

Már legkevesebb öt halálos áldozata van egy dél-kínai kőbányában hétfőn történt földcsuszamlásnak, s 17 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A Kuanghszi-Csuang autonóm területen hétfőn a déli órákban az eső miatt meglazult talaj levált egy domboldalról, s a föld, valamint a sziklatörmelék lerombolt és beterített egy ideiglenes építményt, amelyben mintegy húsz munkás tartózkodott.

A Kuancsou megyei kőbánya helyettes főmérnöke beszámolt arról, hogy a több napja tartó esőzések következtében leomlott föld nagyjából öt méter magasan két kosárlabda pályányi területet borított be.

A kőbányában több mint kétszáz rendőr, tűzoltó és egészségügyi dolgozó vesz részt a mentésben. Eddig két embert ástak ki a törmelékek alól, de egyikük kórházban meghalt, s a másik életveszélyes állapotban van.

Kujlinból ugyancsak nagy csapadékot jelentettek, a szombat este óta zuhogó eső mennyisége vasárnap délután már 25 mérőállomáson haladta meg a 100 millimétert. A szomszédos Kuangtung tartományban az eső közel 380 házban és hat hídban okozott kárt, két embert, akiket elsodort az ár, nem találnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik