Nagyvilág

Sztárok bin Laden haláláról

Hollywood csillagainak is megvolt a véleménye bin Laden haláláról. Összeesküvés elméletbe kevesen bonyolódtak, de sarkos vélemények így is születtek színészek és énekesek részéről is.

A hollywoodi sztárok sokszor nyilvánítanak véleményt közéleti ügyekben, sőt az is előfordul, hogy határozott politikai véleményt artikulálnak a nagy nyilvánosság előtt. Nem volt ez másként az Oszama bin Laden halála utáni reakcióözönben sem.

A Twitteren, mely az utóbbi időben a sztárok legkedveltebb megnyilvánulási felületévé vált, az elnöki bejelentés után szinte azonnal megjelentek a különböző hollywoodi véleményformálók vicces, együgyű, vagy éppen megható hozzáfűznivalói, melyekből a Huffington Post szemezgetett.

Spike Lee, korszakalkotó afroamerikai filmrendező elégedetten dőlhetett hátra, miután begépelte elsőre kétértelmű elírásnak tűnő üzenetét: „Igazolták a DNS-vizsgálat eredményét. Oszama bin Ladent ölték meg. A következő lépés az Obama testéről készült képek nyilvánosságra hozatala lesz”. Második olvasatra viszont már világosabb, hogy Spike Lee az amerikai elnök testi épségét félti, vagy legalábbis Obama meggyilkolását jövendöli. Az eddig mindig csak Oscar-jelölésig jutó rendező most már csak reménykedhet, hogy a következő akadémiai díjkiosztón republikánus szél fog fújni.

„Tudom, hogy Oszama bin Laden halott, de nagyon hálás lennék, ha meg tudnánk állni egy pillanatra, hogy a mai nap IGAZI híreit is tudomásul vegyük”. Az nem derül ki a rövid üzenetből, hogy valójában mit is értett IGAZI hírek alatt Lilly Allen brit énekesnő, aki a rasszizmussal szemben jóval egyszerűbb és közérthetőbb tartalmat publikált nem is annyira régen. Kolleginája Rihanna azonban még ennél is redukáltabb eredményre inspirálta bin Laden halálának bejelentése: „Rumpupupum Rumpupupum Rumpupupuuum @Eltéve láb alól”.

Katy Perry, a nemrégen hazánkban is koncertező énekesnő pedig bármelyik szépségverseny közhelyfutamát megnyerhette volna csiripelésével: „Hiszek az igazságban…, de nem gondoljátok, hogy a szemet-szemért elv vége az lesz, hogy hamarosan az egész világ megvakul? ”

Tyra Banks, aki viszont valóban nyert szépségversenyeket és világhírű modellként dolgozik, lényegesen tartalmasabb mondattal üdvözölte a hírt: „A bátyám 20 éve szolgál a hadseregben. Ma előtte és a hadsereg minden bátor tagja előtt tisztelgek, legyenek akár nők, akár férfiak”. Ezzel alkot kontrasztot egy másik színésznő/modell, Lindsay Lohan egybitese: „Gyerünk USA!”. Természetesen Lady Gaga sem maradhatott ki az eseményekből, ő a gyűlölet elleni harc történelmi pillanatáról tweetelt, miközben a CNN-t nézte.

Az amerikai énekesnőktől nem túl távolra evezve, Jimmy Kimmel komikus, showman a hír hallatán kifejezte abbéli reményét, hogy bin Laden nem reinkarnálódott Mariah Carey énekesnő hétvégén született ikreinek egyikében. John Legend r&b énekes már egy érdekesebb nézőpontból közelíti meg a híreket: „Furcsa/vicces lesz azokkal beszélni majd, akik átaludták ezt az egészet”. Jim Carrey komikus, színész pedig egyenesen az álmatlanság forrásának kiiktatásáról tweetel: „Wow! Kinyírták a mumust! Éreztem, hogy van ma valami a levegőben! Bin Laden érának vége! Következő? :viccesarc:”.

Snoop Dogg rapsztár örült a hírnek, de a üzemanyagár nála legalább olyan kardinális kérdés volt, mint a terrorvezér halála: „Nyugodjon békében mindenki, akit elvettek tőlünk 911-én. A katonáink ’gyüjjenek haza, tessék lehúzni a benzin árát, azt’ éljünk boldogan, míg meg nem halunk!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik