Nagyvilág

Megerősítették az USA budapesti követségét

Oszama bin Laden halálát követően a magyar rendőrség megerősítette az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének védelmét.

A Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfő délelőtti közleménye szerint az elmúlt órák külpolitikai eseményeire tekintettel a magyar rendőrség a kora reggeli órákban megtette a szükséges és elengedhetetlen intézkedéseket az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének védelmére.

Egyelőre nem szigorítja a Magyar Külügyminisztérium sem a külföldre utazóknak szóló általános, sem az egyes országokra kiadott konkrét figyelmeztetését. Minderről Pataki Eszter szóvivő számolt be annak kapcsán, hogy az amerikai hadsereg megölte Oszama bin Laden nemzetközi terroristavezért. A külügy tájékoztatása szerint a globális terrorfenyegetettség változatlan, de amennyiben szükséges, reagálni fognak az eseményekre. Az al-Kaida vezér megölése kapcsán délelőtt sajtótájékoztatót tart Martonyi János külügyminiszter.

A külügy honlapján található, terrorfenyegetettséggel kapcsolatos általános figyelmeztetés szerint különösen nagy a merényletek veszélye a Közel- és Közép-Keleten, Afganisztánban, Indonéziában és Oroszországban. A veszély azonban másutt sem zárható ki, ideértve Törökországot, az Amerikai Egyesült Államokat és az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség tagállamait is – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik