Nagyvilág

Amerikát fenyegetik a dzsihádista fórumokon

Hitetlenkedéssel, dühvel és Amerika-ellenes fenyegetésekkel fogadták Oszama bin Laden al-Kaida vezért halálhírét az internetes dzsihadista fórumokon.

Az amerikai SITE és Jihadology dzsiháddal foglalkozó honlapok fordításában megjelent hozzászólások szerint Obama vasárnap éjjeli bejelentése sokkolta a radikális iszlamistákat.

“Ha ez igaz, akkor ez egy szégyenteljes nap a pakisztániak számára, amiért nem tudták megvédeni az iszlám hősét” – írta az egyik kommentelő. “Ez egy gyásznap számunkra” – tette hozzá. “Ha Isten is úgy akarja, ez a hír nem igaz. Ha igaz, az egy katasztrófa” – vélte egy másik internetező. “Ha ez igaz, még szerencse, hogy Amerikának nem sikerült éve elfognia őt, mert akkor úgy megalázták volna, mint Szaddam Husszeint (kivégzett iraki diktátor). Így legalább teljesülhetett a leghőbb vágya, és mártírként halhatott meg”.

Voltak, akik az első sokk után rögtön fenyegetőzni kezdtek. “Az oroszlánok oroszlánok maradnak, és továbbra is Oszama nyomdokaiban járnak. Ó, Allah, add, hogy Amerika olyan sokáig ne ismerje a biztonságot, mint Palesztina” – fohászkodott az egyik hozzászóló. Egy másik, az ünneplő amerikai tömeget ábrázoló képekre reagálva azt írta: “Ezek az örvendezők szórakoztatóak. Ünnepeljétek a hírt, ahogy csak akarjátok, hitetlenek. Már csak kevés időtök maradt ünnepelni, mielőtt szembe kellene néznetek a valósággal”.

A kétkedők közül valaki megjegyezte: “Amerika csak azért csinálta ezt az egészet, hogy legyen egy jó indokuk kivonulni Afganisztánból még az idén”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik