Nagyvilág

Egyiptomi kínjairól beszélt a meggyalázott ripoternő

Először beszélt az ellene elkövetett szexuális támadásról Lara Logan amerikai televíziós újságírónő, akit februárban egy kairói tüntetésen támadtak meg.

Az egyik legismertebb amerikai háborús tudósítónak számító újságíró a csütörtökön nyilvánosságra hozott interjúiban elmondta: biztos volt abban, hogy meg fog halni.”Kétségem sem volt afelől, hogy a halálomon vagyok” – közölte Lara Logan, a CBS amerikai televízió háborús tudósítója, a “60 Minutes” című CBS műsornak adott interjúban. A dél-afrikai születésű nő azt mondta: biztos volt benne, hogy “kínokkal teli, elnyújtott halála lesz”.

Logan a New York Times című amerikai lapnak adott másik interjújában elmondta: egyik pillanatról a másikra fordult rosszá a helyzet a kairói Tahrír-téren, ahol a Hoszni Mubarak egyiptomi elnök aznapi távozását ünneplő embereket szólaltatott meg.

Az újságírónő elmondása szerint helyi kísérői hallották, hogy a tömegben lévő férfiak arról beszélnek, hogy le akarják húzni róla a nadrágot. Egyiptomi munkatársai éppen kijelentették, hogy el kellene tűnni onnan, amikor a csőcselék rátámadt.

Logant nagyjából fél órával később mentették meg helyi civilek és katonák. Hazaszállítása után négy napot töltött egy amerikai kórházban. Elmondása szerint az eset rávilágít arra, hogy az egyiptomi nők milyen mindennapos zaklatásoknak vannak kitéve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik