Nagyvilág

Mesekönyvet adott ki Obama húga

Mesekönyvet adott ki Maya Soetoro-Ng, Barack Obama elnök amerikai féltestvére, amelyben közös édesanyjuk, Ann Dunham emlékét örökíti meg - jelentette hétfőn a The Washington Post.

A Ladder to the Moon (Létra a Holdra) Soetoro-Ng első gyermekkönyve, de már a második a családban, mert Obama tavaly Of Thee I Sing (Rólad énekelek) címmel adott ki a felnövekvő nemzedék számára egy kötete, amelyben 13 kiemelkedő honfitársának életét ismerteti.

Az elnök húgának könyve Maya Soetoro-Ng hatéves kislányáról, Suhailáról szól, aki nagyon szeretné megismerni a nagymamáját. Egy éjjel egy aranylétra jelenik meg az ágyánál, és a kislány egy varázslatos éjszakát tölt a Holdon sosem látott nagyszülőjével. A könyvben ugyanakkor utalások találhatók az emberiség olyan közös, fájdalmas veszteségeire is, mint amilyet a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni terrortámadás és a 2004-es indiai-óceáni szökőár okozott.

A szerző, aki jelenleg egy kéthetes könyvbemutató körúton járja Amerikai nagyvárosait, úgy nyilatkozott, hogy a mesével a két lányának, valamint a két unokahúgának, Maliának és Sashának akarta bemutatni az édesanyját. “Nagyon sokat nyújthatott volna számukra” – nyilatkozott Soetoro-Ng, aki Indonéziában született, az 1995-ben elhunyt Ann Dunham második férjétől.
A Hawaiiban élő tanárnő könyvének illusztrációit Yuyi Morales készítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik