Nagyvilág

Öngyilkos merénylet Afganisztánban

Tálib merénylők végeztek a NATO katonáival, ez már a tizedik támadás áprilisban.

Öngyilkos merényletet követtek el szombat reggel egy kelet-afganisztáni katonai támaszponton: öt ember meghalt, többen megsebesültek – közölték katonai és egészségügyi források. A támadás Nangarhar tartomány fővárosa, Dzsalálábád közelében történt.

A támaszponton a nemzetközi haderő (ISAF) mintegy száz katonája állomásozik, akiknek fő feladata az afgán erőknek való tanácsadás. Tim James ISAF-szóvivő szerint mind az öt halálos áldozat a NATO-erők tagjai közül került ki. A merényletet a tálibok vállalták magukra.

A szombati már a tizedik merénylet áprilisban, három napon belül pedig az ötödik olyan, amely az afgán és a nemzetközi erőket vette célba.

Pénteken a dél-afganisztáni Kandahár tartomány rendőrfőnökével és két testőrével végzett egy magát rendőrnek álcázó öngyilkos merénylő. Kan Mohammad Mudzsahidot egy szigorúan őrzött rendőrségi épületben, a saját irodájában érte a végzet. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a támadó miként jutott át több biztonsági ellenőrzésen. Mudzsahid meggyilkolását is a tálibok vállalták magukra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik