Nagyvilág

Földalatti kisvárosban bújkáltak a bevándorlók

110 illegális bevándorlót találtak a hatóságok egy elhagyatott légvédelmi óvóhelyen kialakított lakótáborban Moszkva külvárosában.

A földalatti kisváros lakói elsősorban a kaukázusi és közép-ázsiai térségből érkeztek az orosz fővárosba. A belügyminisztérium, a nemzetbiztonsági szolgálat és a bevándorlási hivatal speciális különítményeinek rajtaütése során egy valóságos kisvárost lepleztek le egy volt hadiüzem alatt lévő hatalmas légoltalmi óvóhelyen a moszkvai Mozsajszkij sugárút mentén. A több száz fő befogadására alkalmas, a II. világháborút követően kialakított bunker bejáratát négy méter magas, szögesdróttal megerősített betonkerítés takarta el a külvilágtól.

Az óvóhelyen kialakított közösségi szálláson hálószobák és zuhanyzók, társalgók, sőt imaháznak kialakított helyiségek szolgálták az ott talált 110 férfi, nő és gyerek kényelmét. A rendőrség adatai szerint a zöméből az észak-kaukázusi és a közép-ázsiai térségből érkezett illegális bevándorlókat elsősorban borotvapengék, tűk és varrógépek előállítására szakosodott kisüzemekben dolgoztatták feketén Moszkva különböző negyedeiben.

A személyi okmányokkal nem rendelkező feketemunkások nagy részét kitoloncolják az országból, 16 személy ellen pedig különböző bűncselekmények elkövetésének vádjával eljárást kezdeményeznek a moszkvai hatóságok. Az egykori hadiüzem jelenlegi tulajdonosát őrizetbe vették, és nyomozást indítottak ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik