Külföld

Magyarul tanítják a szerb rendőröket

admin
admin

2011. 04. 13. 11:33

Húsz alkalmazottját magyar nyelvtanfolyamra küldi az újvidéki rendőrség - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap internetes oldalán.

Stevan Krstic, az újvidéki rendőrség parancsnok-helyettese elmondta a Magyar Szónak: a nemzeti közösségekkel való könnyebb kommunikáció érdekében döntött úgy az újvidéki rendőrség, hogy nyelvtanfolyamra küldi húsz alkalmazottját. Hozzátette, hogy az újvidéki rendőrök között nincs megfelelő számú magyar nemzetiségű foglalkoztatott. A rendőrök a nyelvtanfolyam sikeres elvégzésével sokkal eredményesebben óvhatják majd a lakosok személyi biztonságát és vagyonát. A többnyelvűség pedig egyúttal erősíti a magyar nemzetiségű lakosok bizalmát a rendőrségben.

A nyelvtanulást az újvidéki rendőrség és a rendőrkiképző központ kezdeményezésére szervezték meg, az oktatást pedig a szabadkai Szabadegyetem munkatársai végzik majd. A kurzus várhatóan április második felében kezdődik az újvidéki rendőrség helyiségeiben.

Krstic felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség szívesen alkalmazná a szerbiai nemzeti kisebbségek tagjait, ezért várják, hogy minél többen jelentkezzenek rendőrnek -például – magyarul is beszélő fiatalok.

Az újvidéki rendőrség nyelvtanulási akcióját üdvözölte Egeresi Sándor, a vajdasági képviselőház elnöke is – írja a Magyar Szó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.