Nagyvilág

Lendületet ad a 3D-nek Cameron

Közös vállalkozást indít háromdimenziós technikájú televíziós produkciók felkarolására James Cameron, az Avatar rendezője a technika másik úttörőjével, Vince Pace-szel.

Cameron ezt hétfőn jelentette be a televíziós műsorszórók országos konferenciáján Las Vegasban. Mint elmondta: a lépéssel a háromdimenziós adásszórásnak akarnak lendületet adni a játékfilmek, a sorozatok és élő adások, a sportközvetítések, a hirdetések, valamint a fogyasztói termékek területén egyaránt.

A páros közölte, hogy a Cameron-Pace Group létrehozásával az volt a céljuk, hogy a 3D-s technikát mindenestül felhasználhatóvá tegyék a producerek, stúdiók és csatornák számára. A burbanki székhelyű céggel “globális brandet” akarnak teremteni, amely egyet jelent majd a magas színvonalú 3D-s produkciókkal – jelentette ki Cameron.

A rendező ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a 3D-s munkák létrehozásához elengedhetetlenül szükséges a hagyományos filmesek, rendezők szaktudása és tehetsége. Mint rámutatott, túl sokba kerülne, ha egy produkció elkészítéséhez külön kétdimenziós és háromdimenziós stábot kellene felfogadni. És az is drága mulatság lenne, ha a csak 3D-ben készülő munkák elveszítenék azt a szakértelmet, amivel a 2D-vel dolgozó szakemberek bírnak.

A csütörtökig tartó tanácskozásra, amelyen több mint 1500 cég mutatja be legfrissebb ajánlatát az adásszórás, produkciós munkák és ezzel kapcsolatos felszerelések terén, 90 ezer résztvevőt várnak – mondták el a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik