Nagyvilág

Berlusconi a milánói ügyészségen cirkuszolt

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szemmel láthatólag stratégiát váltott: eddig kitartóan elkerülte a bíróságokat.

Hétfőn a kormányfő az utóbbi két héten belül már másodszor jelent meg a törvény színe előtt az ellene zajló korrupciós perben.

Ha már megjelent, nem rejtette véka alá véleményét az ügyészekről. “Ez az igazságszolgáltatás az ország ellen dolgozik, nem pedig érte – mondta a kormányfő újságírók előtt. – Nem értem, hogy egy miniszterelnöknek miért kell felelnie ilyen megalapozatlan és gyengeelméjű vádakra. Mindezek csak az ügyészek agyszüleményei, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.” Berlusconi szerint a bíróság “politikai fegyvert” ad a baloldal kezébe.

Közben a bíróság előtt a miniszterelnök több tucat támogatója kék lufikkal felszerelkezve buzdította a kormányfőt: Szállj szembe velük, Berlusconi! A tömeg kisebb közlekedési káoszt okozott a környékbeli utcákon.

A szimpatizánsok mellett elítélő nyilatkozatokban sem volt hiány. “A miniszterelnök viselkedése elfogadhatatlan” – jelentette ki az ellenzéki Demokrata Párt (PD) szóvivője, Emanuele Fiano, hozzátéve, hogy Berlusconi de facto háborút indított a demokrácia sarokköve, az igazságszolgáltatás ellen.

AJÁNLOTT LINKEK:

Három nő mond ítéletet Berlusconi felett (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik