Külföld

Fegyverraktárakat bombáztak Líbiában

admin
admin

2011. 04. 10. 07:48

NATO-vadászgépek megsemmisítették Líbiában a Kadhafihoz hű haderő több harckocsiját és fegyverraktárát - jelentette be Nápolyban az észak-afrikai országban zajló hadműveletek parancsnoka.

Charles Bouchard kanadai tábornok tájékoztatása szerint “egy sor” – egyes hírek szerint 17 – harckocsit lőttek ki, közülük többet a nyugati országrészben, az ostromlott Miszrátában. A NATO bő egy hete vette át a líbiai hadműveletek irányítását; a katonai szervezet azóta most számolt be először részletesebben hadszíntéri sikerekről.

A közlés szerint “minimális” emberélet kioltása árán semmisítették meg a harckocsikat és a fegyverraktárakat. Kadhafi hírek szerint továbbra is emberi pajzsként használja a civil lakosságot; lakóházak és mecsetek mellé telepíti a NATO-gépek elsődleges célpontjának számító nehézfegyvereket. A Kadhafi ellen harcoló felkelők az utóbbi napokban bírálták a NATO-t, amiért nem mér keményebb csapásokat a líbiai vezető haderejére.

Közben szombaton folytatódtak a harcok Adzsdábíjánál. Ha a Kadhafihoz hű erőknek sikerülne elfoglalniuk a várost, onnan kiindulva támadást indíthatnának a felkelők fellegvára, az onnan 160 kilométernyire északra fekvő Bengázi ellen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.