Nagyvilág

Kiéheztetik a volt elefántcsonparti elnököt

A legitim Ouattara elnök fegyveresei körbezárták a csaló Laurent Gbagbo rezidenciáját és lezárták az oda vezető utakat.

Nem ostromolják tovább Elefántcsontparton Alassane Ouattara, az ország nemzetközileg elismert elnökének katonái a hatalomból távozni nem akaró, választásokon csak csalásokkal nyertes Laurent Gbagbo bunkerét. A rejtekhelyet egyébként maroknyi, de jól képzett fegyveres védi. Alassane Ouattara fegyveresei körbezárták Laurent Gbagbo rezidenciáját és lezárták az oda vezető utakat – írja az afriport.hu. Az új hatalom katonái ellenőrzőpontokat állítottak fel Abidzsán Cocody nevű negyedében, amelyben az elnöki palota is található.

Ouattara azt mondta, csapatai kivárnak, mert Gbagbonak hamarosan kimerül az élelmiszer- és vízkészlete földalatti bunkerében, és nem lesz más választása, ki kell jönnie.

A külföld által elismert elnök szerint csapatai most azon fáradoznak, hogy helyreállítsák a rendet és a nyugalmat Abidzsánban. Ouattara felszólította a fegyvereseit, hogy továbbra is tartsák tiszteletben a civil lakosság jogait. Elefántcsontpart legnépesebb városában ugyanis sokat romlott a közbiztonság, a harcok kitörése után. A két rivális politikus fegyveresein kívül fosztogatók is megjelentek, a lakosság tőlük fél legjobban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik