Nagyvilág

Káromkodó Deutschról ír az Economist

Az economist.com szerint a magyarok nagyon kedvesek és udvariasak, de mint szenvedélyes emberek, igen gazdagon tudnak káromkodni.

Szerintük ilyen az Európai Parlament tagja, a Fideszes Deutsch Tamás is. Március 21-én Deutsch a következőket tweetelte Gyurcsány Ferencről, a volt szocialista miniszterelnökről: “Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek.Vannak rosszindulatú örültek.Vannak irtózatos gecik.Vannak gusztustalan rohadékok.És van Gyurcsány.” -idézte a lap, mellékelve az angol fordítást.Az, hogy Deutsch Tamás nem hagyott ki szóközöket az új mondatok előtt, az Economist szerint annak tudható be, hogy csak 140 karakter állt a rendelkezésére.

A lap szerint nem minden szocialista vívja ki magának Deutsch Tamás haragját. Néhány héttel korábban készített vele egy interjút Demcsák Zsuzsa, aki éppen a korábbi Gyurcsány-kormány szóvivője volt. Deutsch egy egészen más bejegyzést közölt ezek után. “Jó volt újra személyesen találkozni Demcsák Zsuzsával. Képernyőn is gyönyörű, de az életben még szebb!”

Deutsch a twittjeiről az Economistnak elmondta, hogy valóban ő írta őket. “Célom az volt, hogy őszinte legyek és közvetlen, a Twitter egy olyan média, ahol a személyes hang általánosan használt és elfogadott” – nyilatkozta.

Az economist.com szerint a vitatott médiatörvény miatt a kormány egy Londoni székhelyű PR-céget bízott meg egy százezer fontos munkával, hogy tanácsokat adjanak, és csiszolgassák egy kicsit az országimázst. A vállalatnak talán azzal kellene kezdenie, hogy órákat ad az elfogadható nyelvhasználatról a közbeszédben – írja az economist.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik