Nagyvilág

Halálos lavinabaleset a svájci Alpokban

Három ember életét vesztette pénteken a svájci Alpokban, miután hat társukkal együtt lavina sodorta el őket a hegység délnyugati részén - közölte Valais kanton rendőrsége.

Tájékoztatásuk szerint a mentőcsapatoknak mind a kilenc szerencsétlenül járt túrázót sikerült kiszabadítani a hó fogságából, ám hármuk életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség szóvivője szerint a csoport egyik tagja megsebesült a tragédiában, a másik öt hegymászó azonban sértetlenül úszta meg a lavinát. Mint közölte, a helyi idő szerint reggel tíz óra előtt indult lavina 2500 méteres magasságban érte el a túrázókat, akik annak ellenére indultak útnak, hogy az ötfokozatú lavina-skálán hármas, azaz “határozott veszélyt” jelentő figyelmeztetést adtak ki a hatóságok.

Múlt szombaton ugyanebben a térségben sodort el egy lavina 11 francia hegymászót, akik közül öten életüket vesztették, egy embert pedig még mindig nem találnak a mentőcsapatok. A mostani áldoztatok nemzetiségéről egyelőre nem közölt információt a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik