Nagyvilág

Navracsics külföldön is népszerű

Módszeres miniszter címmel közölt portrét Navracsics Tiborról csütörtökön megjelent legfrissebb számában a European Voice című hetilap.

A kizárólag európai uniós ügyekkel foglalkozó, de az EU-intézményektől független újság emlékeztetett arra, hogy a közigazgatási és igazságügyi minisztert kinevezésekor úgy üdvözölték, mint hozzáértő, gyakorlati szakembert, aki “biztosítani fogja a radikális kormányprogram gördülékeny megvalósítását”.

A cikk szerint az, hogy Navracsics egy széles illetékességi körű tárca élére került, Orbán Viktor miniszterelnök beléje vetett bizalmát jelzi. Navracsics Tiboré a feladat, hogy a kormány mindennapi munkájának gördülékenységéről gondoskodjon – szögezte le a European Voice, utalva arra, hogy a miniszter kiváló angolságának és üzletember-stílusú fellépésének köszönhetően külföldön is népszerű.

A lap ismertette a miniszterelnök-helyettes politikai karrierjét is, és emlékeztetett arra, hogy 2006 és 2010 között már frakcióvezető volt. Ebből az időszakból egyebek között azt emelte ki, hogy mivel a Fidesz-képviselők Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök beszédei alatt rendszeresen kivonultak a Parlamentből, Navracsics Tibornak kellett képviselnie a pártot.

A mai helyzetről pedig a brit Economist-csoporthoz tartozó lap azt írta, hogy Navracsics Tibor biztos kezű irányítása ellenére a Fidesz első hivatali éve “viharos”volt, a kormány összetűzésbe került a nyugati nagyvállalatokkal a válságadók miatt, az Európai Bizottsággal pedig a médiatörvény miatt.

Navracsics Tibor a lapnak azt mondta, “vannak dolgok, amelyeket elegánsabban is csinálhattunk volna”, de a részletekre nem tért ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik