Nagyvilág

Gyanús utasok miatt szállt le egy gép Chicagóban

Biztonsági okokból szállt le Chicagóban egy utasszállító gép, miután három - közel-keleti külsejű - utasa "furcsán viselkedett", sőt dulakodásba keveredett az légiutas-kísérőkkel.

Az NBC csatornának az utasok elbeszélésére épülő híradása szerint a három utas közül legalább egy az utastér végében található személyzeti szakaszhoz ment, ahol rosszullétre panaszkodva leheveredett, majd összeszólalkozott a személyzet egyik tagjával. Egy másik szintén összeveszett és lökdösődött egy kísérővel, miután hosszasan járkált fel-alá az ülések között és többször lekapott egy hátizsákot a csomagtartóból, majd visszarakta a helyére.

A United Airlines gépének többi utasa által közel-keletinek nézett férfiak a jegyzetfüzeteikbe irkáltak, majd üzeneteket küldözgettek egymásnak. A személyzet értesítette a chicagoi O’Hare repülőtér biztonsági személyzetét és az eredeti útvonalától eltérve leszállt.

A három utast azonnal leszállították a gépről, amelyet a többi utas megismételt biztonsági ellenőrzése után útjára engedtetek. Az eset kedden este történt. Az NBC-nek Portlandben nyilatkozó utasok elmondták: szemtanúi voltak az incidenseknek és tudták, hogy valami baj van a fedélzeten.

Rashaan Johnson, a United szóvivője a leszállított utasokról szerdán csak annyit mondott el, hogy azok nem voltak hajlandók engedelmeskedni a személyzet felszólításainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik