Nagyvilág

Harry herceg az Északi-sarkra megy

Mínusz 45 Celsius-fok, jégviharok és százkilós csomag: ilyen körülmények közepette vág neki pénteken északi-sarki expedíciójának egy hónappal bátyja, Vilmos esküvője előtt Harry herceg, aki hadisérült bajtársaival indul a jeges vidékre.

A 26 éves herceg az afganisztáni hadszíntéren megsérült négy katonatársával megy az Arktiszra, hogy elkísérje őket az expedíció egy szakaszán. Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő fia kedden már meg is érkezett a Norvégiához tartozó Svalbard szigetére, ahonnan a csapat nekivág a sarkvidéki gyaloglásnak. Az út “óriási kaland”, hihetetlen megmérettetés – fogalmazott Harry, a brit hadsereg helikopterpilótája, a hadisérült veteránokat segítő szervezet védnöke.

Az expedícióban részt vevő katonák között van olyan, aki lábát, van aki karját vesztette el. A csapat négy hét alatt több mint 300 kilométert akar megtenni az Északi-sarkon. Harry herceg péntekig együtt készül bajtársaival, akiket öt napon át kísér majd az Arktiszon.

Az expedícióval tart a BBC brit közszolgálati adó stábja is. A küldetés célja, hogy kétmillió fontnyi támogatást gyűjtsenek a Walking With The Wounded elnevezésű segélyszervezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik