Nagyvilág

Líbia nem kér a nyugat segítségéből

A líbiai átmeneti nemzeti tanács vezetője szerint már nincs szükségük külső csapatok segítségére. Mahmud Dzsibril erről a Nicolas Sarkozynek írt levelet.

A Le Figaro című francia lapban nyilvánosságra került levél szerint a líbiaiak felszabadítókként gondolnak a nyugatiakra, de nem akarnak külföldi katonákat az országba. “Az első csatákat önöknek köszönhetően nyertük meg, de a következőkben már saját eszközeikkel fognak győzedelmeskedni.”

Az orosz vezérkari főnök, Nikolaj Makarov tábornok az Interfax orosz hírügynökségnek viszont azt nyilatkozta, szerinte nincs eredménye a Líbia elleni légicsapásoknak. Ha a beavatkozásnak az a célja, hogy megdöntsék Kadhafi rendszerét, ahhoz szükség lehet szárazföldi támadásra is. Az orosz főtiszt, megerősítette, országa nem csatlakozik a Líbia ellenes nyugati koalícióhoz.

A támadásokban történő amerikai részvétel miatt támadott Barack Obama elnök szombaton azt mondta, rengeteg ártatlan embert mentettek meg a katonai beavatkozással a Moamer Kadhafi által beígért vérfürdőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik