Nagyvilág

Robbanások és szétlőtt épületek Miszratában

Miszrata lehet a koalíciós légitámadások újabb célpontja. A várost napok óta lövi Kadhafi tüzérsége. Az elmúlt napokban körülbelül 40 halottja volt a harcoknak, köztük a hírek szerint gyermekek is. Videók!

Miszratát lövik Kadhafi katonái miközben a lázadók próbálnak újra magukra találni. Adzsdabíjja közelében újabb támadást hajtottak végre a várostól 9 kilométerre tartózkodó felkelők ellen. Az Al Jazeera tudósítója szerint a lázadó csapatok egyik járművét érte találat, vélhetőleg egy tanklövedék, de személyi sérülés nem történt. Egy a lázadókhoz átállt tiszt szerint a csapatok szinte az önfeláldozásig elkötelezettek, ráadásul számban is erősek, ám a katonai fölény még így is egyértelműen Kadhafiék oldalán van. Az alábbi videón a koalíciós erők csapásainak pusztítóerejét mutatja be az Al Jazeera tudósítója a Bengázihoz vezető országúton.

Miszratát napok óta lövi Kadhafi hadserege, a helyiek szerint közel 40-en haltak meg az elmúlt napokban. Ez a település lehet a koalíciós légitámadások következő célpontja. Az alábbi videón a városban végzett pusztítást, kiégett épületek képeit rögzítette a Freedom Group nevű szervezet, közben pedig több tüzérségi lövedék közeli becsapódása is hallható.

Kedden lezuhant egy F-15-ös amerikai vadászgép is, mely éles bevetésen volt líbiai légvédelmi berendezések ellen. A gép valószínűleg műszaki problémák miatt zuhant le, pilótái katapultáltak. Egymástól jelentős távolságra landoltak, később a lázadók találtak rájuk, akik előzékenyen bántak velük és hamarosan felvette őket egy amerikai katonai gép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik