Nagyvilág

Árokba hajtott egy magyar busz Csehországban

Árokba hajtott szombaton hajnalban Csehországban a Brünn-Prága autópályán (D1) az Orangeways társaság Budapest és Berlin között közlekedő menetrend szerinti autóbusza. A balesetben senki sem sérült meg - közölte az Orangeways.

A közlemény szerint az utasok továbbjutásáról az Orangeways gondoskodik: állandó cseh partnerének autóbusza segítségével két-három órán belüli késéssel mindenki eljuthat tervezett célállomására. Már a helyszínen tartózkodik az Orangeways felső vezetésének egyik tagja is, aki mindenben igyekszik az utasok rendelkezésére állni. A baleset körülményeit jelenleg vizsgálják.

Bózsik András, az Orangeways stratégiai igazgatója elmondta, hogy az első információk alapján a balesetet nem az autóbusz meghibásodása, hanem a jármű vezetőjének pillanatnyi figyelmetlensége okozta, aki a helyszínen elismerte felelősségét.

“Az érintett munkatárs a szlovák-cseh határon, a baleset előtt mintegy két órával vette át a volánt a fedélzeten tartózkodó két további sofőr egyikétől” – mondta Bózsik.

Az igazgató hozzátette: “Az Orangeways közel három és fél éve működteti menetrend szerinti járatait Európa-szerte, az eddigi 13 millió kilométernyi szolgáltatás során járműveinek egyike sem volt részese egyetlen közúti balesetnek sem. Az eseményben érintett autóbusz az Orangeways flottájának egyik legkorszerűbb, legbiztonságosabb járműve, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az utasok közül mindenki sérülés nélkül került ki a balesetből.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik