Nagyvilág

Líbia nem fél a diktátor fia szerint

Szaif al-Iszlam Kadhafi az ország elleni katonai beavatkozásról beszélt. Eközben a lezárták a líbiai légteret.

Líbia nem fél az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt katonai művelettől – idézte pénteken Moammer Kadhafi fiát az al-Arabíja hírtelevízió. Líbia eközben az ENSZ döntését követően lezárta az ország légterét – közölte a Sky News hírportál az Eurocontrol jelentésére hivatkozva.

A Reuters az al-Arabíjára hivatkozva adta hírül Szaif al-Iszlam Kadhafi üzenetét. A hírtelevízió nem közölte, hogy a diktátor fia pontosan hol, és mikor nyilatkozta mindezt. Az al-Dzsazíra értesülése szerint Kadhafi fia pénteken úgy fogalmazott: “terrorellenes erőket” küldenek Bengáziba a lázadól lefegyverzésére.

Szaif al-Iszlam Kadhafi a BBC szerint azt közölte, hogy a The New York Times amerikai napilap fogvatartott újságíróját, Lynsey Addariót vasárnap fogják szabadon engedi.

A líbiai haderő eközben heves légitámadást intézett a Miszráta városában tartózkodó felkelők csapatai ellen, a támadások csütörtök este óta tartanak – közölte a Reuters. Tegnap folyamatosan ellentétes infiormációk érkeztek a fővárostól 200 kilométerre lévő várossal kapcsolatban: nem lehetett tudni ugyanis, hogy a Kadhafihoz hű erők, vagy a lázadók irányítása alatt áll-e a város.

video

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik