Nagyvilág

Kiskorúakat futtatott egy magyar Ausztriában

Kiskorú prostituált futtatása, kitartottság és hamis igazolvány használata miatt 27 hónap letöltendő börtönre ítéltek egy magyar férfit pénteken Ausztriában.

A 35 éves férfit a karintiai Klagenfurtban állították bíróság elé azzal a váddal, hogy 2009-ben egy akkor 17 éves lányt Magyarországról Ausztriába vitt magával és ott bordélyházakban futtatott – írta az APA osztrák hírügynökség.

A férfi azzal védekezett, hogy a lánnyal a férje rosszul bánt, s miután ők ketten találkoztak, ő beleszeretett. Azt mondta, a lány Magyarországon is prostituált volt, és ő kérte, hogy vigye magával Ausztriába. A bíró megkérdőjelezte, hogy a lány Ausztriába akart volna menni, kiemelve, hogy nem vitt magával semmilyen csomagot.

A magyar férfi elismerte, hogy hamis igazolvánnyal látta el és különböző ausztriai bordélyokba vitte a lányt dolgozni, de tagadta, hogy a kitartottja lett volna, vagy bármikor megfenyegette volna.

Az ítélet nem jogerős. A 27 hónapos elzárás ellen az ügyész és az elítélt ügyvédje is fellebbezést nyújtott be, előbbi a büntetés szigorítását, az utóbbi enyhítést kérve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik