Nagyvilág

Elhunyt a Shadows gitárosa

Elhunyt Jet Harris, aki egykoron Cliff Richard zenekarának, a Shadows együttesnek a basszusgitárosa volt, 71 évesen érte a halál - jelentette a brit média.

Terence Harris, aki Jet becenevét még iskolájában kapta, mivel ő volt a leggyorsabb futó a tanulók között, 1958-ban ismerkedett meg Cliff Richarddal, és állítólag az ő ötlete volt, hogy zenekarukat Shadowsnak nevezzék el.

“Jet, a basszusgitáros, mindig a brit rock and roll történelem szerves része lesz.. Pontosan az volt, amire a Shadowsnak szüksége volt, a csapat motorja, aki összetartotta hangzásunkat” – fogalmazott közleményében Cliff Richard.

Számos sikert ért el az együttessel az ötvenes évek végén, hatvanas évek elején, köztük olyan számok voltak, mint a slágerlisták élére került Apache, a Guitar Tango vagy a Wonderful Land.

Miután szakított az együttessel, 1963-ban összeállt zenélni Tony Meehannel, aki korábban szintén a Shadows tagja volt, és Diamond című számuk azonnal a brit slágerlisták élére került.

Egy súlyos gépkocsibaleset majdnem véget vetett karrierjének, de megpróbált továbbzenélni, és még számos albumot kiadott.

Amint zenei sikerei elhalványultak, Harris profi fotós lett. A zene szolgálatáért II. Erzsébet brit birodalmi renddel tüntette ki. Két évig küzdött a rák ellen, mielőtt az legyőzte őt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik