Nagyvilág

Japán: a magyar külügy nem javasolja az utazást

A Külügyminisztérium azt javasolja, hogy a japán helyzet általános normalizálódásáig a magyar állampolgárok halasszák el valamennyi, nem feltétlenül szükséges és indokolt utazásukat a szigetországba - közölte a szaktárca.

A közlemény szerint a Külügyminisztérium – a japán helyzet értékelése alapján – az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriába sorolja át Iwate, Miyagi és Fukusima prefektúrákat.

A szaktárca felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy Tokióba és vonzáskörzetébe továbbra sem javasolt a beutazás, tekintettel az ellátási és közlekedési nehézségekre. Akinek utazására halaszthatatlan ügyben mégis szükség van, kísérje figyelemmel a tokiói magyar nagykövetség és a japán hatóságok tájékoztatását, valamint tartózkodásának helyéről Japánban és elérhetőségeiről lehetőség szerint tájékoztassa a magyar nagykövetséget – áll a közleményben.

A japán kereskedelmi miniszter közlése szerint fennáll a veszélye annak, hogy csütörtök este váratlanul következik be egy áramszünet Tokióban és környékén. Az ország északi részén még mindig mintegy 850 ezer lakos otthonában nincs áramszolgáltatás. A hőmérséklet alig valamivel magasabb nulla foknál a térségben. Legalább másfél millió háztartásban nincs vízszolgáltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik