Nagyvilág

Kirúgták a Japánon viccelődő humoristát

A japán természeti katasztrófán ízetlenül tréfálkozó twitterüzenetei miatt felmondott Gilbert Gottfriednek egy Japánban komoly érdekeltséggel bíró biztosítótársaság, amelynek reklámhangja volt a komikus színész.

“Őszintén bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam a japán tragédián való viccelődéssel. Nem volt szándékomban semmiféle tiszteletlenség, és együtt érzek az áldozatokkal és hozzátartozóikkal” – fogalmazott Gottfried a kedden kiadott közleményben.

A bocsánatkéréssel azonban már elkésett: az Aflac biztosító, amelynek reklámjaiban több mint tíz éve kölcsönözte hangját egy kacsának, azonnali hatállyal szerződést bontott vele.
Gottfried tucatnyi durva és szexuális tartalmú “viccet” engedett meg magának a hét vége során Twitterén. “Japán igazán fejlett. Nem járnak a tengerpartra. A strand megy hozzájuk” – idézte az egyiket az amerikai sajtó.

Az üzeneteket már eltávolították a mikroblog közösségi oldalról.
Az Aflac, amelynek biztosítási termékei komoly forgalmat bonyolítanak a japán piacon, bejelentette, hogy százmillió jent adományozott a Nemzetközi Vöröskeresztnek a katasztrófa áldozatai számára.

A múlt pénteki földrengés és cunami eddig közel 3400 halálos áldozatot követelt és további tízezer embert tartanak nyilván eltűntként a szigetországban.

A katasztrófán humorizálva Gottfried mellett 50 Cent is elvetette a sulykot Twitterén, amiért később az amerikai hiphopsztár is magyarázkodásra és bocsánatkérésre kényszerült.

Az amerikai média a földrengést “Isten üzeneteként” értékelő Glenn Beck jobboldali rádiós műsorvezetőt is támadta kedden. Whoopi Goldberg, a The View című beszélgetős műsor egyik házigazdája kijelentette: “Ha ez azért van, mert rosszul viselkedünk, és Isten dühös ránk, belenéznék a tükörbe, Glenn.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik