Nagyvilág

Pályáznak Eurovegasra

Megkezdődött a kivitelezési pályázatok kiírása a bezenyei Eurovegas kaszinó felépítésére. A beruházók rendelkeznek minden engedéllyel, most a megvalósítási szakaszba lép a projekt. A tervet Burgenlandban és Magyarországon is bírálják.

A létesítmény – a beruházók közlése szerint Európa leendő legnagyobb szerencsejáték-központja – legkésőbb 2013-ban nyílna meg – írta a Der Standard. A több évre tervezett beruházás teljes összege ötmilliárd euró, ebből az első szakaszban 265 millió eurót fektetnek be.

A lap felidézte, hogy a burgenlandi tartományi kormány aggályosnak tartja, hogy közvetlenül a magyar-osztrák-szlovák határ mellé, egy természetvédelmi terület szélére terveznek építeni egy szabadidős parkot. Burgenland és környezetvédők szerint különösen a védett túzokra lehet káros hatása. A beruházók ellenben azt hangsúlyozzák, hogy a szabadidős park környezeti hatásvizsgálati eljárását lefolytatták.

A Der Standard cikke kitért a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálatára is. “A pénzügyminisztérium és az Eurovegas a jelek szerint előzetesen egyeztették a pályázati feltételeket”.

“A KEHI úgy véli, az alacsony licencdíjak miatt nem lett volna szabad megkötni a szerződést” – állt a cikkben. Az Eurovegas az igénybevett öt licencért évi egymilliárd eurót fizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik