Nagyvilág

Bosszútól tart az izraeli rendőrség

Rendkívüli készültségbe helyezték az izraeli rendőrséget, annak érdekében, hogy megelőzhessék az esetleges bosszútámadásokat az előző napi merénylet után.

Az itamari zsidó telep egyik házába szombat hajnalban hatolt be egy palesztin férfi, aki megölte az ott alvó család öt tagját. A szülőkön kívül a férfi kivégzett három gyereket is, köztük egy háromhónapos csecsemőt.

“Megemeltük vasárnap a készültség szintjét, hogy készen álljunk bármiféle zavargás kezelésére” – mondta az AFP-nek Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy az áldozatokat vasárnap temetik el Jeruzsálemben. Az izraeli hadsereg egyik szóvivője pedig arról számolt be, hogy a Ciszjordánia egész területén állomásozó katonákat arra szólították fel, hogy “éberen figyeljenek” az esetleges bosszútámadásokra.

A szombat hajnali merénylet miatt “mély felháborodását” fejezte ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki egyben nyugalomra intette a telepeseket, mondván: az elkövetőnek hadbíróság előtt kell majd felelnie tette miatt. “Ha valaki a saját kezébe veszi a törvényt, akkor az többé nem törvény” – fogalmazott a miniszterelnök, “felelősségteljes viselkedést” kérve az izraeliektől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik