Nagyvilág

OKF: nem jutnak el hozzánk káros hatások

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerint a Japánban történt földrengés káros következményei a nagy távolság miatt Magyarországra nem juthatnak el, ezért kormányzati intézkedés nem szükséges az ügyben.

Dobson Tibor hivatalvezető erről azután beszélt, hogy az OKF főigazgatója egyeztető értekezletet tartott mindazon tárcák és országos hatáskörű szervezetek vezetőinek részvételével, amelyeknek információjuk és hatáskörük van a Japánban kialakult helyzet Magyarországot esetlegesen elérő hatásának elemzésére.

“Az állami szervezetek folyamatosan figyelemmel kísérik a Japánban történt súlyos katasztrófahelyzetet és a tényekről rendszeresen tájékoztatják a közvéleményt” – tudatta Dobson Tibor.

Kitért arra is, hogy mivel Magyarország az unió soros elnöke, ebben a félévben az OKF látja el az Európai Unió Polgári Védelmi Szervezetének elnöki tisztségét, ezért a katasztrófavédelem haladéktalanul megkezdte az információgyűjtést, az EU brüsszeli központjában működő polgári védelmi szervezetet pedig egy további hivatásos katasztrófavédelmi tiszttel erősítette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik