Nagyvilág

Halálos buszbalesetek Kínában

Legkevesebb 22 ember meghalt és 57 megsérült két súlyos buszbalesetben Kína északnyugati, illetve déli részén pénteken - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

18 halálos áldozata volt annak a szerencsétlenségnek, amelynek során egy busz szakadékba zuhant az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur) autonóm területen, amikor a Hszincsiangot Tibettel összekötő autópálya kasgari (Kashgar) szakaszánál letért az útról. A buszon 42 utas volt. A súlyos sérülteket a kasgari kórházba szállították. Többségük Tibetbe készült dolgozni.

A tibeti rendszámú busz vezetője, aki megszökött a helyszínről, sérülés nélkül megúszta a zuhanást. A helyenként ötezer méteres magasságban vezető autópálya öt hegységen át vezet, s ezzel a legveszélyesebb Tibetbe vezető útként tartják számon.

A dél-kínai Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm terület székhelyéhez, Nanninghoz közel az autópályán 28 utasával felborult egy busz. Négyen a helyszínen meghaltak. A sérültek száma 24, közülük ketten vannak súlyos, életveszélyes állapotban. A körülmények vizsgálata még tart, de a rendőrség közlése szerint a baleset időpontjában esett az eső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik