Külföld

Fedél nélkül marad a Jobbik?

admin
admin

2011. 03. 11. 12:37

A katolikus egyház nem engedélyezi marosvásárhelyi épületében a Jobbik rendezvényét. Elnökségi ülés lesz, lakossági fórum nem – így döntött a párt vezetősége, miután nem sikerült termet találniuk.

Mint a Krónika és az Új Magyar Szó írja, a Jobbik a belvárosi plébániához tartozó Deus Providebit Házat szerette volna e célra kibérelni, Oláh Dénes főesperes azonban elzárkózott a terem kiadásától. A Jobbik azok után volt kénytelen visszalépni, miután előzőleg meghirdette a fórumot és kifizette a terembért.

“Ha valaki benyújt hozzánk egy kérvényt, nem jelenti azt, hogy jóvá is hagyjuk” – jelentette ki a Krónikának Oláh Dénes főesperes. Szerinte a Deus Providebit Ház nem politikai célokra épült, ezért szóba sem jöhet, hogy az anyaországi párt lakossági fórumot tartson ott.

Az ügy kapcsán egy nappal korábban a Pro Europa Liga civil szervezet is hallatta hangját, felróva a római katolikusoknak, hogy helyet adnak egy szélsőséges párt rendezvényének.
A jobbikosok szerint az “alaptalan félelemkeltések” megtették a hatásukat, ezért nem kívánnak más helyszín után nézni, mert attól tartanak, ott majd “a fórum kezdete előtt egy félórával zárják be a terem ajtóit” – írja a Krónika.

A Bukaresti Új Magyar Szó azt írja: a főesperes szerdán este döntött úgy, hogy mégsem adja át a termet Vona Gáboréknak, mégpedig az után, hogy az ÚMSZ faggatta őt a Jobbik szándékairól, illetve értesült arról, hogy a Pro Europa Liga elnöke elmarasztalta az egyházat, amiért teret enged a rendezvényeknek.

Oláh elismerte a lapnak, hogy a bérleti szerződés valóban létezik, de – mint hozzáfűzte – ha tudott volna a létezéséről, nem is hagyja jóvá. Később azonban az esperes már az aláírt szerződés létét is tagadta – írja a lap, idézve Oláh Dénest, aki szerint “a szerződés jóváhagyása nem történt meg, tehát nem is kellett semmit visszavonni”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.