Nagyvilág

Merkel női főnökökért lobbizik

Több nőt szeretne vezető pozícióban látni a német kancellár, aki szokásos heti szombati videóüzenetében jelezte, hogy ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményez az üzleti élet képviselőivel.

Merkel a nemzetközi nőnap március 8-án esedékes századik évfordulója alkalmából foglalkozott a témával, és bírálta a gazdasági életet, mert nem tett eleget 10 esztendővel ezelőtti vállalásának, hogy több nőt emelnek vezető szintekre. Németország ezen a területen “a világon az utolsók között” kullog – mondta Merkel.

Silvana Koch-Mehrin, az Európai Parlament német liberális alelnöke az Európai Unió által kötelezően bevezethető női kvótára figyelmeztette a német vállalatokat. “Ha a nagyvállalatok nem kötelezik magukat önként, akkor az EU-szintű kvóta olyannyira biztos lesz, mint ahogy a templomban az áment mondják” – nyilatkozta az FDP politikusa a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung napilapnak.

Koch-Mehrin csodálkozásának adott hangot, hogy a német cégek alig mutatnak érdeklődést a női csúcstalálkozón való részvétel iránt, amelyet Viviane Reding EU-biztos hirdetett meg a jövő hét keddjére Brüsszelben. A politikus bírálta, hogy Jürgen Hambrechten, a BASF vegyipari vállalat főnökén kívül egyetlen vállalat sem reagált a meghívásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik