Nagyvilág

Itt van Baby Gaga, az anyatejből készült jégkrém

Bizarr érdességet kezdtek árusítani egy londoni étteremben. A múlt héten piacra dobott, anyatejből készült jégkrém-különlegességnek a cukrászda tulajdonosa a Baby Gaga nevet adta. A vaníliával ízesített nyalánkság hatalmas sikert aratott a vevők körében, a különös termék ugyanakkor a hatóság figyelmét sem kerülte el.

A pasztőrözött anyatejből készült fagylalt a vásárlók nagy részének elnyerte a tetszését, több visszajáró vendégünk is van – nyilatkozta az étterem tulajdonosa, Matt O’Connor. A vaníliával és citrommal ízesített furcsa jégkrémet 14 fontért próbálhatják ki az ínyencek. Az édesség legfőbb alapanyagát egy 35 éves londoni anyuka „szolgáltatja”, aki tíz unciánként 15 fontot kap az anyatejért. Példáját látva már több kismama jelezte felajánlását az étteremnek.
A nagy felháborodást kiváltó termékre a hatóságok is felfigyeltek és a hét elején lefoglalták az étterem teljes készletét. A westminsteri bíróság nyilatkozata szerint munkatársaik meglátogatták a londoni Covent Gardenben található éttermet, és elkobozták az összes anyatejből készült jégkrémet. A mintákat jelenleg vírusokra és baktériumokra tesztelik – írja a Reuters.

A szakemberek szerint azok az élelmiszerek, amelyek más emberek testnedveiből készülnek, könnyen vírusfertőzést okozhatnak azoknál, akik a terméket elfogyasztják. Az anyatej esetében például kifejezetten nagy a hepatitisz fertőzés lehetősége. Az étteremtulajdonos állítja, hogy minden egyes donor átesett a szükséges orvosi vizsgálatokon, mielőtt tejet adott volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik